روش‌‌های سرمایه گذاری متنوعی در ایران وجود دارد که بهتر است قبل از هر گونه اقدام، همه روش‌ها را بررسی کرده تا با توجه به میزان بودجه و انتظاری که از سوددهی سرمایه گذاری دارید، بتوانید بهترین تصمیم را اخذ کنید.

یکی از پرسودترین سرمایه گذاری‌ها، سرمایه گذاری در معدن است که کمتر کسی از آن مطلع است. در این مطلب اطلاعات دقیقی در مورد سرمایه گذاری در معدن ارائه خواهیم داد. در ادامه به برخی از مهمترین روش‌های سرمایه گذاری اشاره خواهیم کرد.

 بهترین روش های سرمایه گذاری

1. سرمایه گذاری در صنایع و مشاغل

1.1 سرمایه گذاری در استارت آپ‌ها و کسب و کارهای جدید

2.1 سرمایه گذاری در صنایع کوچک مقیاس

صنایع کوچک (SSI) صنایعی هستند که در مقیاس کوچک یا خرد کالا و خدماتی را تولید و ارائه می‌کنند مانند صنایع دستی، اسباب بازی، بافندگی، مشاغل خانگی، محصولات غذایی، کارگاه‌های کوچک و غیره. این صنایع به دلیل نیاز به سرمایه کم و نرخ اشتغال بالا مورد توجه بسیاری از اقتصادها می­باشد.

3.1 سرمایه گذاری در صنایع بزرگ مقیاس

صنایع بزرگ مقیاس یا مادر صنایعی هستند که معمولاً مواد خام یا خدمات مورد استفاده برای صنایع کوچکتر را تأمین می­‌کنند. این صنایع معمولاً به دلیل بزرگ مقیاس بودن نیاز به سرمایه گذاری بسیار کلانی خواهد داشت و طبیعتاً سود بسیار بالایی نیز خواهد داشت. از مهمترین این صنایع می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

1. صنایع معدنی و تولید مواد معدنی خام

2. صنایع فولاد و تولید فلزات

3. صنایع پتروشیمی

4. صنایع چوب

5. صنایع نساجی

6. صنایع مواد شیمیایی

7. صنایع حمل و نقل (هوایی، ریلی، جاده ای و دریایی)

8. پست و مخابرات

9. پزشکی و داروسازی

10. چرم و مصنوعات

و بسیاری از صنایع دیگر که اشاره به تمامی آ‌نها بسیار زمان بر خواهد بود. مانا ماین به عنوان تنها پلتفرم اختصاصی معرفی معادن فرصت های زیر را در حوزه معادن ایجاد کرده است. اگر به دنبال سرمایه گذاری در معدن هستید، با کارشناسان ما درماناماین با شماره 09137709727 تماس حاصل فرمایید.

1. فروش معدن:

افرادی که دارای معادن فلزی یا غیرفلزی هستند و تمایل به فروش تمام یا بخشی از معدن خود را دارند می­توانند معدن خود را به صورت آگهی ویژه در سایت ثبت نمایند تا مشتریان واقعی با شما تماس بگیرند. جهت درج آگهی ویژه معدن در سایت کلیک کنید.

2. خرید معدن:

یکی از جذاب ترین روش‌های سرمایه گذاری خرید معدن و استخراج و استحصال مواد معدنی است. این نوع سرمایه گذاری معمولاً حاشیه سود بسیار بالایی دارد اما به یک نکته بسیار مهم باید توجه کرد معدنی که می­‌خرید واقعاً ارزش خرید داشته باشد. تیم فنی ما در ماناماین اطلاعات کلیه معادنی که به صورت آگهی ویژه در سایت ثبت شده­‌اند را بررسی کرده تا شما با خیال راحت بتوانید معدن مورد نظر خود را پیدا کرده و خریداری نمایید. جهت مشاهده آگهی‌های ویژه کلیک نمایید.

3. سرمایه پذیری در معدن:

در صورتی‌که معدن دار هستید و برای شروع یا ارتقاء فعالیت معدن خود نیاز به جذب سرمایه پذیر دارید کافی نیاز خود را به صورت آگهی در سایت ثبت نمایید مطئمن باشید در کوتاه ترین زمان ممکن سرمایه گذاران زیادی به شما پیشنهاد خواهند داد.

4. سرمایه گذاری در معدن:

چنانچه به دنبال سرمایه گذاری در مقیاس کلان با سود بالا هستید می‌­توانید معادنی که نیاز به سرمایه دار داشته را پیدا کرده و پس از مشورت با ما در یکی از آنها سرمایه گذاری نمایید. ما به شما این اطمینان را می‌­دهیم سرمایه گذاری سنجیده و مطمئن در حوزه معدن یکی از بهترین راه‌های سرمایه گذرای و کسب درآمد بالا خواهد بود. جهت مشاهده فرصت‌های سرمایه گذاری در معادن لطفاً کلیک نمایید.

 در پابان برای سرمایه گذاری مطمئن، ذکر این نکات ضروری است.

از سرمایه گذاری در پروژه هایی که مالکین آنها مشخص نبوده جداً خودداری نمایید.

پیش از هرگونه سرمایه گذاری در هر حوزه ای با متخصصین آن حوزه مشورت نمایید.

پیش از سرمایه گذاری در یک بخش خاص سعی کنید راجع به آن حوزه اطلاعات کافی را کسب کرده و طرح توجیه فنی و مالی آن پروژه را مطالعه نمایید.

سرمایه گذاری در پروژه هایی که به شما وعده سود کلان در بازه زمانی کوتاه می­دهند بسیار خطرناک بوده و احتمالاً کلاهبرداری خواهد بود.

تمام دارایی و نقدینگی خود را در یک حوزه سرمایه گذاری نکنید و سعی کنید سبدی از سرمایه گذاری در حوزه هایی که بیشترین سود با کمترین ریسک را دارند انجام دهید.

 

2. سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی

2.1 خرید سهام در بازار بورس:

خرید سهام یک سرمایه گذاری مستقیم است بدین شکل که شما با خرید سهام یک شرکت تجاری یا صنعتی در آن تجارت یا صنعت شریک خواهید شد. اگر ارزش سهام شما افزایش یابد، یا اگر شرکت به سهامدارانی مانند شما سود سهام پرداخت کند، می‌توانید از یک سهام درآمد کسب کنید. با این وجود ، قیمت سهام نیز می تواند کاهش یابد و شرکت ممکن است سود سهام پرداخت نکند.  ارزش سهام به عواملی از اندازه شرکت گرفته تا سودآوری و ثبات مالی آن بستگی دارد.  ارزش سهام می‌تواند در نوسان باشد گاهی اوقات به شدت صعود کند و گاهی اوقات به شدت نزول کند، زیرا سهام در معرض انواع مختلفی از ریسک‌ها از جمله اندازه بازار، ثبات مالی شرکت، شرایط عمومی اقتصادی و قرار گرفتن در معرض نوسانات ارزش ارز است.  

با همین توضیحات کوتاه می­توان متوجه شد که خرید سهام سود ده کار چندان راحتی نیست از طرفی در کشور ما ایران به دلیل سلطه دولت بر اقتصاد و کنترل بازار سهام توسط دولت، سرمایه گذاری در این بازار ریسک بسیار بالایی داشته که پیشنهاد میگردد قبل از سرمایه گذاری در این حوزه حتماً با مشاورین بورس و سهام مشورت نمایید؛ همچنین می­توانید از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک استفاده نمایید. این صندوق ها در واقع نهادهای مالی و سرمایه گذاری هستند که وجوه دریافتی از سرمایه‌گذاران را در یک مجموعه اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌کنند و هر سرمایه‌گذار به نسبت سهم خود در مجموعه، از سود یا ضررهای حاصل از این سرمایه‌گذاری سهم می‌برد. این روش چون نیاز به دانش و تخصص زیادی ندارد از ریسک بسیار کمتری نیز برخوردار است.

2.2 خرید اوراق قرضه:

اوراق قرضه (به فرانسه: obligation) اسنادی است که به موجب آن شرکت انتشاردهنده متعهد می‌شود مبالغ مشخصی (بهره سالانه) را در زمان‌هایی خاص به دارنده آن پرداخت کند و در زمان مشخص (سررسید) اصل مبلغ را باز پرداخت کند. دارنده اوراق به عنوان بستانکار حق دریافت اصل و بهره آن را دارد ولی هیچ مالکیتی در شرکت ندارد. یکی از بزرگترین مشکلات این نوع سرمایه گذاری این است که ممکن است نرخ سود اوراق کمتر از نرخ رشد تورم باشد یا با آن اختلاف چندانی نداشته باشد.

 در این صورت نه تنها ارزش اصل سرمایه شما افزایش پیدا نخواهد کرد ممکن است نتوانید ارزش اصل سرمایه خود را در گذر زمان حفظ کنید.

 

2.3 بازار فارکس:

بازار تبادل ارز خارجی یا فارکس، (به انگلیسی: Foreign exchange market) (اختصاری FOREX) یک بازار نامتمرکز دو طرفه، برای تبادل و معامله‌گری ارز است. این بازار نرخ تبدیل ارز را برای همه ارزها تعیین می‌کند. در بازار فارکس می‌توانید ارز مشخصی را خریداری کرده و در ازای آن ارز دیگری پرداخت کنید. فرض کنید شما با در دست داشتن دلار آمریکا اقدام به خرید یورو می‌کنید و نرخ ارز میان این دو 1.4 است، یعنی شما برای خرید 10 یورو بایستی 14 دلار پرداخت کنید. حال فرض کنید نرخ ارز به 1.5 برسد، در این زمان شما با فروش ارز خریداری شده خود، 15 دلار دریافت خواهید کرد؛ بنابراین 10 یورویی که با 14 دلار خریده بودید را 15 دلار فروخته اید و یک دلار سود میکنید.

2.4 بازار ارزهای دیجیتال:

ارز دیجیتال در واقع یک ارز دیجیتالی است که ماهیت فیزیکی نداشته و کلاً به صورت مجازی خرید، فروش و مبادله می‌شود. این نوع ارزها جهت حفظ و نگهداری و انتقال به هیچ گونه سیستم مرکزی مثل بانک یا دولت‌ها نیاز ندارند. دارایی افراد به صورت یک رمزنگاری بسیار قوی در پایگاه داده کامپیوتری ذخیره می­گردد. با وجود اینکه سرمایه گذاری در این بازار می­تواند بسیار سود ده باشد به دلیل حجم پایین بازار این ارزها، تعداد و شدت نوسانات در این ارزها بسیار زیاد است از این رو سرمایه گذاری در آن بسیار پر ریسک خواهد بود.

 

به طور کلی سرمایه گذاری در تمامی بازارهای مالی امری تخصصی است از این رو پیشنهاد می­گردد قبل از سرمایه گذاری در این بازارها دانش خود را درباره این بازارها افزایش داده و حتماً با متخصصین این حوزه مشورت نمایید.

3. سرمایه گذاری بر روی دارایی

3.1 خرید املاک و مستغلات

یکی از کم ریسک ترین روش های سرمایه گذاری خرید املاک و مستغلات مانند زمین، خانه، مغازه و هر نوع ملک دیگر است. این دارایی ها به دلیل مشهود بودن هیچ گونه ریسکی نداشته و علاوه بر حفظ ارزش اصل سرمایه در این روش با اجاره دادن ملک می­توان سود مستمر داشت با این وجود سرمایه گذاری در حوزه ملک علاوه بر نیاز به داشتن سرمایه بالا معمولاً سود کمتری نسبت به سایر روش های سرمایه گذاری دارد.

3.2 خرید فلزهای گرانبها مانند طلا و نقره (به صورت شمش و سکه)

فلزهای گرانبها به خصوص طلا به دلیل مصون بودن از تورم و نقدشوندگی بالا همیشه یکی از روش های جذاب سرمایه گذاری بوده و از دیرباز تاکنون آزمایش خود را پس داده اند. جهت  خرید طلا و نقره پیشنهاد می­گردد حتماً از جاهای معتبر خرید کرده و در نگهداری این گونه دارایی نهایت دقت را داشته باشید.

 

3.3 خرید سایر دارایی ها

در این روش معمولاً افراد کالا یا محصول خاصی  را در قیمت پایین به شکل عمده خریده و اقدام به نگهداری و انبار آن می­نمایند و در زمان مناسب با قیمت بالاتر به بازار عرضه می­نمایند. در واقع این افراد در زمان افزایش میزان عرضه نسبت به تقاضا اقدام به خرید کرده و در زمان افزایش میزان تقاضا نسبت به عرضه اقدام به فروش و کسب سود می­نمایند. این کالا یا محصولات می­تواند شامل هرچیزی از قبیل مواد اولیه صنایع مانند مواد معدنی خام، محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و .... باشد. باید توجه داشت این نوع سرمایه گذاری نیاز به تجربه و شناخت کافی نسبت به آن بازار یا محصول دارد.