ثبت محدودههای خود را به ما بسپارید. کارشناسان ما شما را راهنمایی خواهند کرد و از اولین مراحل تا پایان اکتشاف در کنار شما خواهیم بود. 03591090535
الف: در محاسبه امتیاز ارزیابی دانش فنی برای اعضا هیئت مدیره نیازی به ارائه لیست بیمه نمی باشد.
ب: حداکثر کسب 6 امتیاز در هر بخش توان مالی و توان فنی شرط لازم برای صدور گواهی فنی و مالی است.
ج: حداقل کسب 20 امتیاز با رعایت بند "ب" جهت صدور گواهی فنی و مالی الزامی است.
د: در خصوص حساب های مشترک بانکی متناسب از سهم هر متقاضی از حساب مشترک محاسبه و امتیاز متناسب تخصیص مییابد.
ه: نصاب معاملات کوچک: نصابی که در بخشنامه سالانه هیئت دولت بر مبنای تکلیف تبصره (1) ماده (3) قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383 منتشر میشود که از زمان ابلاغ بخشنامه در هر سال مبنای ارزیابی قرار خواهد گرفت.
و : چنانچه در هر مرحله از کار مشخص شود که اشخاص با مدارک جعلی نسبت به ارزیابی توان فنی و مالی خود اقدام نموده اند ضمن اقدامات قانونی علیه آنها پروانه یا پروانههای آنان در هر مرحله از معدن کاری که باشند بلافاصله باطل خواهد شد.
ج: حداقل کسب 20 امتیاز با رعایت بند "ب" جهت صدور گواهی فنی و مالی الزام است.
د: امتیاز هلدینگها و کنسرسیومها مجموع امتیاز کسب شده توسط خود و زیر مجموعه است.
هـ: حد نصاب معاملات کوچک: حد نصابی که در بخشنامه سالانه هیئت دولت بر مبنای تکلیف تبصره (1) ماده (3) قانون برگزاری مناقصات مصوب 1383 منتشر میشود که از زمان ابلاغ بخشنامه در هر سال مبنای ارزیابی قرار خواهد گرفت.
و: چنانچه در هر مرحله از کار مشخص شود که اشخاص با مدارک جعلی نسبت به ارزیابی توان فنی و مالی خود اقدام نموده اند ضمن اقدامات قانونی علیه انها پروانه یا پروانه های آنان در هر مرحله از معدن کاری که باشند بلافاصله باطل خواهد شد.
هیئت وزیران در جلسه 21/03/1402 به پیشنهاد شماره 56/8574 مورخ 21/01/1402 نصاب موضوع ماده (3) قانون برگزاری مناقصات – مصوب 1383 – نصاب معاملات کوچک، معاملاتی که مبلغ کل معامله تا سقف مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون (1.500.000.000) ریال باشد، را تصویب کرد
متقاضی با وارد شدن به سامانه کاداستر و وارد کردن مشخصات فردی، در قدم اول مختصات محدوده مد نظر خود را ثبت و از آزاد بودن محدوده خود اطمینان حاصل مینماید. محدوده آزاد به عنوان محدودهای شناخته میشود که برای انجام کارهای اکتشافی و بهرهبرداری پیش از درخواست متقاضی ثبت نشده باشد.
اگر محدودۀ مورد نظر در نقشه کاداستر آزاد باشد و متقاضی محدوده خود را در سامانه کاداستر ثبت کند، سازمان صمت استعلام محدوده را از ارگانهای مربوطه (سازمان محیط زیست، سازمان انرژی اتمی، منابع طبیعی، آب منطقهای و وزارت میراث فرهنگی) میگیرد و متقاضی باید هماهنگی و پیگیریهای لازم را جهت بازدید از منطقه و … با ارگان مربوطه انجام دهد. پس از استعلام و در صورت تایید ارگانها مراحل صدور پروانه اکتشاف آغاز میشود.
پس از ثبت نام در سامانه کاداستر، متقاضیان میتوانند درخواستهای خود را در این سامانه ثبت کرده و نتایج آن را پیگیری نمایند. برای ثبت درخواست در این سایت لازم است 4 مرحله اصلی اجرایی شود که به شرح زیر هستند.
در نهایت و بعد از مدت زمان مشخص شده متقاضی میتواند برای دریافت و پیگیری نتیجه درخواست خود دوباره به سایت و سامانه معرفی شده مراجعه کند و بر روی گزینه پیگیری درخواست کلیک نمایند و نتیجه بررسیهای سازمان صنایع و معادن را مشاهده کند. در این قسمت میتوان اصلاحیههای لازم را نیز انجام شود. همچنین در صورتی که متقاضی تمایل داشته باشد درجه معدن مورد نظر خود را ارتقا بدهد میتواند مدارک و اطلاعات مربوطه را بارگذاری کرده و به سازمان صنایع و معادن ارسال کند و در صورت تائید، درجه معدن خود را ترفیع بدهد.
در پاسخ به سوال چگونه معدن دار شویم باید گفت ابتدا باید شرایط ثبت معدن (یا محدوده) را داشته باشید و بعد از بررسی این موضوع محدوده خود را در سامانه کاداستر ثبت کنید تا بتوانید بعد از موافقت دستگاههای مربوطه پروانه اکتشاف معدن را دریافت کنید. زمانی که پروانه اکتشاف را دریافت کردید اجازه فروش و انتقال آن را نیز دارید. با انجام عملیات اکتشافی این پروانه به گواهی کشف و بعد از ارائۀ طرح بهرهبرداری معدن، به پروانۀ بهرهبرداری تبدیل میشود.
سخن پایانی
در این مطلب از سری مطالب ماناماین، مراحل ثبت معدن و چگونگی اخذ شرایط مالی و فنی لازم برای متقاضیان حقیقی و حقوقی را بررسی کردیم. در صورت داشتن هرگونه سوال، آن را در بخش کامنتها بپرسید.