حفاری ضربهای یا Percussive Drilling به منظور حفر چاه آب مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، یک مته سنگین از سطح زمین بلند شده و به صورت عمودی روی زمین انداخته میشود و به این ترتیب سنگها را خرد میکند. در حین عملیات حفاری، برای جلوگیری از ریزش، عملیات لولهگذاری در زمین انجام میشود.
در فرایند حفاری ضربهای، با قطع متناوب عملیات حفر، مواد استخراج شده توسط گل کش بیرون آورده شده و با بسته شدن دریچه آن، مواد حاصل از حفاری به سطح زمین تخلیه می شوند.
حفاری چکشی نوع پیشرفتهتر روش ضربهای است. روش ضربهای، روشی کند وطاقت فرسا است؛ اما روش حفاری چکشی سریعتر بوده و با بهره گیری از یک مته چکشی، فرایند حفاری را سریعتر میکند. این روش در بقیه موارد هیچ تفاوتی با روش ضربه ای نداشته و کاملا شبیه به آن می باشد و به دوشکل حفاری داخل چال و خارج چال انجام می پذیرد.
مغزه گیری یا هسته گیری یا همان کرگیری، نوعی نمونه برداریست که با کمک دستگاههای چرخشی، نمونههایی استوانهای شکل در ابعاد مختلف تهیه میشود و در جعبههای مخصوص به محل آزمایش برده میشوند.
مته هایی که در روش مغزه گیری مورد استفاده قرار می گیرند، سنگ را به صورت گرد برش میدهند. نمونههای به دست آمده از این روش، سیلندری شکل هستند و مغزه یا کر نامیده میشوند.
روش حفاری چرخشی یا مته دورانی از سرعت نسبتا بالایی برخوردار است. در این روش از تعدادی لولههای توخالی که عمدتا از جنس فولاد وآلومینیوم هستند، استفاده میشود. با اتصال مته به انتهای این لولهها، گشتاور و نیروی موتور به مته منتقل شده و باعث حرکت آن میشود. حرکت مته، باعث شکستن سنگ می شود. در این روش، برای خارج کردن مواد خرد شده به گل حفاری نیاز داریم.
حفاری چرخشی در اعماق بسیار زیاد نیز استفاده میشود. امکان حفر چاه قائم بدون انحراف در آن و همچنین سرعت بالای حفاری از مزایای این روش محسوب می شود و از محدودیت های آن می توان به هزینه نسبتا بالای تجهیزات، مشکلات حمل ونقل تجهیزات به خصوص در مناطق صعب العبور وهمچنین استفاده از گل حفاری اشاره کرد.