هیئت وزیران در جلسه 21/03/1402 به پیشنهاد شماره 56/8574 مورخ 21/01/1402 نصاب موضوع ماده (3) قانون برگزاری مناقصات – مصوب 1383 – نصاب معاملات کوچک، معاملاتی که مبلغ کل معامله تا سقف مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون (1.500.000.000) ریال باشد، را تصویب کرد
در پاسخ به سوال چگونه معدن دار شویم باید گفت ابتدا باید شرایط ثبت معدن (یا محدوده) را داشته باشید و بعد از بررسی این موضوع محدوده خود را در سامانه کاداستر ثبت کنید تا بتوانید بعد از موافقت دستگاههای مربوطه پروانه اکتشاف معدن را دریافت کنید. زمانی که پروانه اکتشاف را دریافت کردید اجازه فروش و انتقال آن را نیز دارید. با انجام عملیات اکتشافی این پروانه به گواهی کشف و بعد از ارائۀ طرح بهرهبرداری معدن، به پروانۀ بهرهبرداری تبدیل میشود.
متقاضی با وارد شدن به سامانه کاداستر و وارد کردن مشخصات فردی، در قدم اول مختصات محدوده مد نظر خود را ثبت و از آزاد بودن محدوده خود اطمینان حاصل مینماید. محدوده آزاد به عنوان محدودهای شناخته میشود که برای انجام کارهای اکتشافی و بهرهبرداری پیش از درخواست متقاضی ثبت نشده باشد.
اگر محدودۀ مورد نظر در نقشه کاداستر آزاد باشد و متقاضی محدوده خود را در سامانه کاداستر ثبت کرد، سازمان صمت استعلام محدوده را از ارگانهای مربوطه (سازمان محیط زیست، سازمان انرژی اتمی، منابع طبیعی، آب منطقهای و وزارت میراث فرهنگی) میگیرد و متقاضی باید هماهنگی و پیگیریهای لازم را جهت بازدید از منطقه و … با ارگان مربوطه انجام دهد. پس از استعلام و در صورت تایید ارگانها مراحل صدور پروانه اکتشاف آغاز میشود.
سخن پایانی
در این مطلب از سری مطالب ماناماین، مراحل ثبت معدن و چگونگی اخذ شرایط مالی و فنی لازم برای متقاضیان حقیقی و حقوقی را بررسی کردیم. در صورت داشتن هرگونه سوال، آن را در بخش کامنتها بپرسید.